Campia Turzii, Laminoristilor 2, cod 405100
Tel. +40 264 368 001 ; +40 264 368 002 ; fax +40 264 365467
primaria@campiaturzii.ro

Informare PAZIA

Începand cu 03. 11.2014 intră în vigoare Legea nr. 145 /21.10.2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol.

Producătorii agricoli persoane fizice, care vând produsele obținute în gospodăria proprie, vor trebui să elibereze cumpărătorilor niște documente.

Toți producătorii agricoli persoane fizice, vor fi nevoiți să dețină un atestat de producator, ce va înlocui certificatul de producător.

Pe langă atestat, producătorii agricoli, vor mai deține și un carnet de comercializare.

Atestatul de producător va fi valabil un an calendaristic și va fi avizat semestrial.

Atestatele de producător vor fi eliberate de primari în termen de cinci zile de la solicitare, cu avizul consultativ al structurilor asociative, în cazul zonei, bazinului agricol Arieș, cu avizul consultativ al Asociației PAZIA .

Asociația PAZIA, în conformitate cu noua lege, are obligația și răspunderea de a verifica în teren, autenticitatea producatorului, suprafețele de teren, structura de culturi și efectivele de animale, înregistrate în registrul agricol, care se vor trece în atestat și pe prima filă a carnetului de comercializare pentru identificarea producatorului agricol ca titular.

Asociația PAZIA consideră că prin aplicarea acestei legi se vor elimina intermediarii și speculanții, totul în folosul producătorilor adevărați, ceea ce va permite creșterea veniturilor acestora iar consumatorilor li se va garanta că produsele sunt de calitate, proaspete și la prețuri accesibile .

14 Noiembrie 2014
Primaria
vizitator: ".$_SESSION['vizitator']?>