Campia Turzii, Laminoristilor 2, cod 405100
Tel. +40 264 368 001 ; +40 264 368 002 ; fax +40 264 365467
primaria@campiaturzii.ro

Comunicat de presă: Proiectul Educațional “Abecedarul Animalelor”

Registrul Electronic al Animalelor Domestice și de Companie din Turda (READC) împreună cu partenerii Tasso e.V - Germania, care au propulsat municipiul Câmpia Turzii ca unicul oraş din România cu întreaga populație canină înregistrată, microcipată și vaccinată antirabic gratuit, au deosebita bucurie de a anunța următoarea etapă şi anume:

A început funcționarea celui mai modern sistem de monitorizare german cu privire la:

Educația, cultura, munca în folosul și cu sprijinul generației tinere!

Începând cu data de 10.06.2015 în toate școlile din Municipiul Câmpia Turzii s-a dat startul prezentării unui proiect educațional “Abecedarul Animalelor” - care se derulează până la data de 18.06.2015.

În 17 iunie 2015, ora 12.30, invităm presa scrisă, online, radio şi televiziunea, la ªcoala Gimnazială Avram Iancu din Câmpia Turzii pentru prezentarea proiectului în detaliu, care va fi derulat anual în şcoli, înainte de vacanțele de vară ale elevilor.

Fiecărui elev i se va oferi cu titlu gratuit abecedarul atât pentru informare proprie cât şi pentru informarea părinților și a celor interesați.

Țelurile educaționale sunt:

- Dezvoltarea responsabilității elevilor, a cetățenilor la deținerea unui animal de companie care nu înseamnă doar distracție și joacă ci și o mare responsabilitate;

- Conștientizarea și înbunătățirea culturii civice;

- Importanța siguranței cetățenilor și a sănătății publice în România;

- Prevenția și educarea este cea mai sigură și mai ieftină metodă de evitare a incidentelor.

Problema vaccinului antirabic, un pericol pentru sănătatea publică!

Aşa cum am prevăzut anul 2014, în scrisorile trimise oficialităților din România și U.E., neefectuarea vaccinului antirabic aduce risc mare de infectare cu Virusul Rabic, faptul că a fost condiționată efectuarea vaccinării odată cu microciparea, aceasta a dus la conştientizarea populaţiei în ceea ce priveşte deţinerea responsabilă a animalelor de companie.

Împreună avem obligația morală pentru a preveni infecțiile accidentale cu Rabie!

Deoarece 90% din câinii de pe teritorul rural al României nu sunt vaccinați antirabic, teritoriu unde mulţi elevi îşi petrec vacanța de vară, intrând în contact cu animalele de curte, riscul privind problemele de sănătate publică este crescut.

Faptele bune și comportamentul adecvat în coabitarea om-animal se cultivă printr-un proces de educație încă de pe băncile școlii. Educarea este singurul mod de a construi un viitor sănătos și sigur în România.Acesta este principiul în baza adoptat de către RADC-Turda și parteneriii germani - Tasso e.V.

Medicul veterinar al R.E.A.D.C. va prezenta riscurile la care sunt expuși atât copiii cât și adulții. Elevii învăță cum să identifice semnele unui animal purtător de rabie, cum se pot proteja împotriva infectării cu acest virus, cât și măsurile obligatorii în cazuri excepționale.

Mulțumim Primăriei municipiului Câmpia Turzii, Consiliului Local şi în mod special domnului viceprimar Avram Gal, pentru implicarea în derularea Proiectului Educațional “Abecedarul Animalelor”.

12 Iunie 2015
.:: descarca atasament ::.

Primaria
vizitator: ".$_SESSION['vizitator']?>