Campia Turzii, Laminoristilor 2, cod 405100
Tel. +40 264 368 001 ; +40 264 368 002 ; fax +40 264 365467
primaria@campiaturzii.ro

Comunicat de presă privind stadiul implementării proiectului “ªOMERII DIN CÂMPIA TURZII SPRE O NOUă MESERIE” - acordarea de diplome la absolvire şi disponibilitatea unor cursuri pentru femeile aflate în dificultate pe

La 14 luni de la implementarea proiectului putem să constatăm că acesta a constituit un real succes. Cuantificarea acestui succes poate fi realizată prin numărul mare de participanţi din Municipiul Câmpia Turzii-persoane care se află în dificultate pe piaţa muncii, dobândirea unor competenţe în meseriii căutate dar şi prin cuantumul generos al subvenţiilor acordate.

Cursurile oferite au acoperit specializări în ocupaţii/meserii precum: mecanic auto, sudor, stivuitorist dar şi iniţiere în utilizarea calculatorului.

Situaţia cursurilor de formare profesională:

1.Curs de specializare: stivuitorişti 154 persoane (inclusiv autorizaţi ISCIR)-finalizat. Durata cursului a fost de 100 de ore. La absolvirea cursurilor s-a acordat o subvenţie în valoare de 1500 lei net.

2.Cursuri de calificare nivel 2: mecanici auto - 16 persoane, sudori - 21 persoane-finalizate. Durata cursului a fost de 6 luni (2 luni teorie şi 4 luni practică). La absolvirea cursurilor s-a acordat o subvenţie în valoare de 3000 lei net.

3.Curs de iniţiere în utilizarea calculatorului:178 persoane-au absolvit 112 persoane. Durata cursului este de 1 lună.

Absolvenţii cursurilor de stivuitorişti, mecanici auto, sudori şi iniţiere IT sunt invitaţi joi, 18 Iunie 2015, ora 10.00, în Sala „Mircea Mihăşan”(Sala Mare) a Palatului Cultural “Ionel Floaşiu”, pentru acordarea diplomelor de calificare.

Actualmente mai sunt disponibile numai locuri pentru cursul de iniţiere în utilizarea calculatorului destinate tinerelor femei, doamne sau domnişoare care la data înscrierii au vârsta cuprinsă între 16 si 25 de ani şi care au statutul de şomer, înregistrate la AJOFM.

Acest curs este atractiv, întrucât este adresat unui grup ţintă vulnerabil (femei tinere), şi parcurgerea sa va conduce la deprinderea unor competenţe informatice care, la ora actuală, sunt din ce în ce mai solicitate la angajare.

Se acordă o subvenţie, în valoare totală de 708,5 lei, care va fi acordată pentru activitatea de informare-consiliere şi formare profesională(cursuri).

Durata cursurilor este de 60 de ore, pe parcursul unei luni (aproximativ 20 zile de curs, a trei ore pe zi).

La acestă dată mai sunt disponibile 25 locuri dintre cele 178 alocate cursului de iniţiere în utilizarea calculatorului.

Sunt aşteptate la curs femeile care au domiciliul stabil în mediul urban din judeţul Cluj, cu statut de şomer, înregistrate la AJOFM, cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani.

17 Iunie 2015
.:: descarca atasament ::.

Primaria
vizitator: ".$_SESSION['vizitator']?>