Campia Turzii, Laminoristilor 2, cod 405100
Tel. +40 264 368 001 ; +40 264 368 002 ; fax +40 264 365467
primaria@campiaturzii.ro

Ziua Internaţională de Acţiune pentru Climă, 15 mai 2013

Ca răspuns la provocările datorate schimbărilor climatice, în anul 1992 liderii mondiali şi experţii de mediu din peste 200 de ţări s-au reunit la Summit-ul care a  avut loc  la Rio de Janeiro adoptând Convenţia cadru a Naţiunilor Unite asupra Schimbărilor Climatice (UNFCCC), al cărei obiectiv este: “realizarea stabilizării concentraţiilor de gaze cu efect de seră în atmosferă la un nivel care să prevină perturbarea antropică periculoasă a sistemului climatic. Acest nivel va trebui realizat într-un interval de timp suficient, care să permită ecosistemelor să se adapteze în mod natural la schimbările climatice, astfel încât producţia alimentară să nu fie ameninţată, iar dezvoltarea economică să se poată desfăşura într-o manieră durabilă.”

În ţara noastră a fost aprobată Strategia Naţională a României privind Schimbările Climatice în perioada 2013-2020, strategie care ţinând cont de politica Uniunii Europene abordează două părţi distincte: procesul de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră în vederea atingerii obiectivelor naţionale asumate şi adaptarea la efectele schimbărilor climatice.

Clima este definită ca o mediere a stărilor de vreme pe o perioadă de timp de ordinul a câtorva luni până la mii sau milioane de ani.

15 Mai - denumită Ziua Internaţională de Acţiune pentru Climă - a luat naştere datorită schimbărilor climatice considerate una dintre cele mai mari provocări ale secolului nostru care ne afectează la nivel global.

Prin schimbări climatice se înţelege modificări pe termen lung ale temperaturii, precipitaţii, vânt şi alte aspecte ale climei terestre.

Schimbările climatice reprezintă o actualitate: temperaturile cresc, tiparele precipitaţiilor se schimbă, gheţarii şi zăpada se topesc, iar nivelul mediu global al mărilor creşte.

Ele sunt resimţite în întreaga lume, iar amploarea şi rapiditatea lor sunt din ce în ce mai evidente.

mai mult cititi in atasament

15 Mai 2013
.:: descarca atasament ::.

Primaria
vizitator: ".$_SESSION['vizitator']?>