Campia Turzii, Laminoristilor 2, cod 405100
Tel. +40 264 368 001 ; +40 264 368 002 ; fax +40 264 365467
primaria@campiaturzii.ro

31 Mai - Ziua Mondială fără Tutun

 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii  marchează „Ziua Mondială fără Tutun” în fiecare an la data de 31 Mai,  subliniind riscurile de sănătate asociate consumului de tutun şi promovând politicile locale de reducere a consumului.

Implicarea părinţilor  în educarea copiilor   şi atutudinea  pe care o au faţă de acest fenomen sunt deosebit de importante în definirea poziţiei pe care tinerii o au în ceea  ce priveşte consumul de tutun. De aceea, sfătuim părinţii să se informeze şi să abordeze cu copiii acest subiect. De asemenea,  să nu piardă din vedere faptul că ei înşişi sunt exemple pentru copii!

În localitatea noastră au loc periodic activităţi de informare şi educare pentru conştientizarea copiilor în scopul creşterii influenţei factorilor de protecţie şi scăderii influenţei factorilor de risc în ceea ce priveşte consumul de tutun, derulate cu implicarea cadrelor dicatice şi a autorităţilor locale.

La nivel global consumul de tutun omoară anual aproape 6 milioane de oameni, din care 600 de mii sunt nefumători, expuşi fumatului pasiv. Scopul cel mai important pentru marcarea acestei zile este de a contribui la protejarea generaţiilor prezente şi viitoare, nu numai din punctul de vedere al consecinţelor medicale, dar şi a celor sociale, de mediu şi economice datorate consumului de tutun dar şi fumatului pasiv.

31 Mai 2013
Primaria
vizitator: ".$_SESSION['vizitator']?>