Campia Turzii, Laminoristilor 2, cod 405100
Tel. +40 264 368 001 ; +40 264 368 002 ; fax +40 264 365467
primaria@campiaturzii.ro

Miercuri 27 noiembrie 2014 la Primăria Comunei Viişoara a avut loc o primă întâlnire de lucru cu crescătorii de animale de pe raza comunei.

Întâlnirea cu crescătorii de animale s-a desfăşurat cu sprijinul Primăriei din Viişoara, a domnului primar Roman Ioan şi a Asociaţiei Pazia.

La întâlnire a fost prezent primarul Ioan ROMAN şi o parte a Consiliului Director al Asociaţiei PAZIA reprezentat de Ioan HÂRCEAGă în calitate de preşedinte şi Gheorghe MARINCA vicepreşedinte, care a prezentat programul şi obiectivele Asociaţiei PAZIA.

Din discuţii, s-au desprins unele măsuri şi direcţii de acţiuni care trebuiesc intreprinse în sprijinul micilor producători agricoli şi a micilor crescători de animale.

Cei prezenţi au manifestat interes de a se dezvolta, de a beneficia de subvenţii şi de ajutoare de stat.

Dezvoltarea sectorului de zootehnie a crescătorilor de animale trebuie să se realizeze în paralel cu sectorul vegetal.

Sectorul vegetal, cultura mare din zonă a început să se dezvolte mai rapid decât zootehnia.

Acest decalaj duce practic la dezavantaje atât pentru producătorii de cereale şi furaje cât şi pentru crescătorii de animale.

Preţurile mici la cereale din acest an nu poate să stimuleze dezvoltarea sectorului vegetal.

Valorificarea produselor vegetale ca şi materii prime nu poate duce la dezvoltare şi competitivitate.

Pentru dezvolatrea comunităţilor, a producătorilor şi prosperitatea locuitorilor de la sate, activiţăţile agricole integrate dau siguranţa dezvoltării şi reducerea decalajelor între statele din UE.

Acest deziderat se poate realiza mai uşor şi mai rapid doar prin asocierea producătorilor, beneficiind astfel de proiecte şi fonduri de dezvoltare europene.

29 Noiembrie 2013
.:: descarca atasament ::.

Primaria
vizitator: ".$_SESSION['vizitator']?>