Campia Turzii, Laminoristilor 2, cod 405100
Tel. +40 264 368 001 ; +40 264 368 002 ; fax +40 264 365467
primaria@campiaturzii.ro

ANTREPRENORIATUL ZONAL AGRICOL – CA SPERANţă

Asociaţia Polul Agro – Zootehnic – Industrial Arieş – PAZIA din Câmpia Turzii – Partener alături de Agricultori şi Crescătorii de Animale s-a înfiinţat pentru a sprijini dezvoltarea economică a producătorilor şi a comunităţilor din Bazinul Agricol al Arieşului.

Mai recent a apărut tot mai mult o realitate despre agricultură ca ramură de bază a economiei României, „Cum merge agricultura, aşa şi PIB-ul României”.

Dacă aşa stau lucrurile agricultura este declarată sectorul prioritar de guvernanţi şi sprijinul financiar pentru fermieri este încă redus, pentru 2014 sunt prevăzuţi de la bugetul de stat subvenţii aproape de 2,12 miliarde lei.

Dezvoltarea sectorului agricol şi a zootehniei trebuie să se dezvolte în paralel asfel încât valoarea adăugată mai ridicată a produselor care pleacă din zona rurală să fie cât mai mare.

Valorificarea produselor vegetale şi a produselor din zootehnie ca materii prime nu poate să ducă la dezvoltare şi competitivitate.

Asociaţia PAZIA vine în întâmpinarea producătorilor şi crescătorilor de animale pentru a valorifica superior toate resursele locale şi tradiţionale comunităţilor din zona Arieşului.

Programul de activitate al Asociaţiei PAZIA va urmări cu prioritate şi va sprijini apariţia micilor producători, a micilor procesatori, micilor antreprenori.

PAZIA consideră că antreprenoriatul este o „ locomotivă” a zonei pentru relansarea economică, a sectorului agricol.

Prin acestea se va redescoperi unele tradiţii locale care va duce cu siguranţă la o mai bună valorificare a potenţialului pedo-climatic a zonei.

Tradiţiile locale agricole şi prestările auxiliare, turismul rural familiar, agricultura ecologică, dezvoltate pe noi principii a economiei de piaţă corelate cu Politicile Agricole Comunitare poate cu siguranţă să ducă la dezvoltarea şi relansarea economiei rurale, a comunităţilor locale.

Economia rurală fiind dominată de agricultură, aceste elemente corelate la economia de piaţă respectându-se principiile acesteia cererea – oferta, preţul – calitate.

Antreprenoriatul agricol este foarte important pentru noi toţi din zona Arieşului, din România şi din Europa şi toată lumea.

Succesul antreprenoriatului prin prizma Asociaţiei PAZIA este asociat cu „Speranţa de mai bine”.

Actualii şi viitorii antreprenori constituie pepiniera viitoarelor companii care pot să dea o şansă dezvoltării şi relansării economice a zonei.

Politicile Agricole Comunitare din bugetul 2014 – 2020 urmăresc cu prioritate şi sprijină apariţia tinerilor antreprenori.

Programele Operaţionale, corelate cu nevoile locale, zonale, urmăresc ca tinerii să devină astfel factori determinanţi în relansarea economiei zonale, inclusiv a Romaniei şi a Europei.

Implementarea cu succes a noilor proiecte agricole va depinde de mobilizarea tinerilor, a capacităţilor intelectuale ale acestora.

Politicile Agricole Comunitare cu privire la sprijinirea tinerilor, a dezvoltării antreprenoriatului urmăresc crearea de noi locuri de muncă, scăderea şomajului în rândul tinerilor.

Toate acestea se pot realiza mai uşor şi mai repede prin informare, consultare şi prin asocierea producătorilor, obiective prioritare pentru Asociaţia PAZIA, Câmpia Turzii.

05 Decembrie 2013
.:: descarca atasament ::.

Primaria
vizitator: ".$_SESSION['vizitator']?>