Campia Turzii, Laminoristilor 2, cod 405100
Tel. +40 264 368 001 ; +40 264 368 002 ; fax +40 264 365467
primaria@campiaturzii.ro

Comunicat de presă PAZIA

La sfârşitul lunii ianuarie, anul curent la Primăria comunei Viişoara a avut loc o întâlnire populară cu cetăţenii şi agricultorii din comună.

Au fost prezenţi Primarul Comunei domnul Roman Ioan, Preşedintele Asociaţiei PAZIA Ioan Hârceagă iar de la APIA Mihai Viteazu, domnul Chiş Ioan şi domnul Todea.

Pe lângă problemele curente ale cetăţenilor legate de utilităţi, apă, salubritate, drumuri şi trotuare, sau discutat şi probleme ale agricultorilor şi crescătorilor de animale.

Din discuţiile purtate s -au desprins câteva probleme curente ale miciilor producători, printer care amintim: lipsa desfacerii sigure a produselor, în special la legume şi verdeţuri.

În general produsele agroalimentare sunt perisabile iar în mod special legumele şi verdeţurile , făcându-le mult mai greu de valorificat .

Preţurile mici, lipsa de beneficiari siguri şi cerţi, subvenţiile mici, impozitele pe produsele agricole, sunt probleme actuale ale producătorilor mici .

Asociaţia PAZIA, ca şi partener alături de producătorii agricoli şi crescătorii de animale vine în întâmpinarea acestora şi sprijină cu prioritate apariţia micilor producători şi dezvoltarea celor existenţi , pentru a rezista pe piaţă .
Asociaţia PAZIA consideră că, revitalizarea agriculturii în zona ,,Bazinul Arieşului” se poate realiza cu sprijinul şi dezvoltarea micilor producători, cu sprijinul exploataţilor horticole mici şi prospere , care în timp foarte scurt să ducă la creare de noi locuri de muncă în zonă, pe lângă marile ferme de cultură mare existente în zonă.

ţinând cont de noile Politici Agricole Comunitare pentru perioada 2014- 2020 revitalizarea producătorilor şi crescătorilor de animale şi în special a micilor producători se poate realiza şi este posibilă cu siguranţă doar prin asociere şi desfăşurând o activitate integrată.

Formele asociative sunt mult sprijinite , acestea fiind în masură să valorifice cu siguranţă resursele locale şi reluarea unor tradiţii local -zonale .

Prin urmare Asociaţia PAZIA încurajează şi îndeamnă pe toţi producătorii existenţi şi viitori producători şi crescători de animale să se asocieze în diferite forme asociative legale pentru a beneficia de toate formele de subvenţii şi ajutore de stat.

La această oră este aproape singura posibilitate de a obţine fonduri europene şi de stat pentru a deveni competitivi şi a beneficea de tot ce este nou pentru a rezista pe piaţa liberă europeană.

Asociaţia PAZIA pentru a-şi atinge obiectivele propuse şi a implementa cu succes programul, va continua informarea şi consilierea producătorilor agricoli şi a crescătorilor de animale.

Consiliul Director

PAZIA

Preşedinte

Ioan Harceagă

14 Februarie 2014
.:: descarca atasament ::.

Primaria
vizitator: ".$_SESSION['vizitator']?>