Campia Turzii, Laminoristilor 2, cod 405100
Tel. +40 264 368 001 ; +40 264 368 002 ; fax +40 264 365467
primaria@campiaturzii.ro

"Să descoperim adevarata muzică !"

Dorim să venim în întâmpinarea celor care doresc să-şi întregească cultura. Ne referim la muzica creată de titanii universului sunetelor.

Pentru a gusta muzica bună, ne propunem pentru a doua jumătate a anului 2014, o suită de prelegeri-lecţii, cu frecvenţă lunară, repartizate pe durata unui an şcolar, adică din septembrie până în iunie. Concertele - lecţie se vor desfăşura la Palatul Cultural “Ionel Floaşiu”, unde periodic se vor organiza şi concerte extraordinare cu invitaţi de marcă: solişti instrumentişti şi vocali consacraţi, formaţii instrumentale.

Conţinutul orientativ pentru 10 lecţii-prelegeri, este: Noţiuni introductive, Renaşterea şi perioada Preclasică, Clasicismul, Romantismul, Impresionismul, Epoca contemporană, Operă şi Operetă, Muzica Cultă Românească, Relaţia Muzicii Culte cu alte Genuri Muzicale şi Sinteze – Concluzii la final de curs.

Durata unei lecţii – prelegeri, este de 60-90 minute.

Pentru organizarea, atât a lecţiilor prelegeri cât şi a concertelor extraordinare, este foarte important achiziţionarea unui pian de concert, ştiut fiind faptul că, pianiştii profesionişti acceptă să susţină un concert de pian sau să acompanieze alte instrumente clasice sau solişti vocali profesionişti, numai dacă pianul este recunoscut concertistic, perfect acordat .

După modelul “DAţI UN LEU PENTRU ATENEU”, propunem locuitorilor Municipiului Câmpia Turzii, instituţiilor şi organizaţiilor, cetăţenilor, să contribuie la adunarea de fonduri prin donaţie, fonduri necesare pentru reparaţia unui pian de concert BLUTHNER, care va fi primit de la Academia de Muzică din Cluj pe perioadă nedeterminată.

Astfel, lansăm acţiunea: "DAţI UN BAN PENTRU UN PIAN !"

Suntem convinşi că prin contribuţia Dumneavoastră, chiar şi simbolică de 1 leu, Câmpia Turzii va avea în curând în dotare un pian concertistic care va fi instalat la Palatul Cultural “Ionel Floaşiu”.

Pentru a populariza această iniţiativă solicităm sprijinul mass-mediei locale, cu ajutorul cărora Primăria Municipiului Câmpia Turzii va face public bilunar, cuantumul fondurilor adunate.

Suma necesară pentru aducerea pianului de concert BLUTHNER în stare impecabilă, schimbare de corzi, acordaj, ajustare claviatură, este de aproximativ 2000 Euro.

Donaţiile pot fi făcute :

  • în cont IBAN „DONAţII ªI SPONSORIZăRI” RO19TREZ21921370201XXXXX deschis la TREZORERIA TURDA, C.I.F. 4354566.
  • la casieria SERVICIULUI IMPOZITE ªI TAXE LOCALE, str. LAMINORIªTILOR nr. 29.

Avem certitudinea că punerea în practică a acestui proiect va avea un efect benefic asupra formării culturale a tinerilor municipiului nostru şi a generaţiilor care vor urma.

Vă mulţumim anticipat!

21 Martie 2014
.:: descarca atasament ::.

Primaria
vizitator: ".$_SESSION['vizitator']?>