Campia Turzii, Laminoristilor 2, cod 405100
Tel. +40 264 368 001 ; +40 264 368 002 ; fax +40 264 365467
primaria@campiaturzii.ro

22 Aprilie 2009, Ziua Pământului

    Dintre toate planetele din univers, doar una, din cate se stie pana in prezent, intruneste conditiile necesare pentru a sustine viata.
Invelisul gazos protector, prezenta oxigenului in atmosfera, existenta apei, temperaturi in limite moderate , toate acestea fac din Terra o planeta unica, plina de forme de viata din cele mai diverse, raspandite de la un pol la celalalt.
    Aceasta planeta este cea care ne ofera adapost, din solul sau bogat obtinem cele necesare pentru a ne hrani, iar atmosfera sa ne inveleste protector .
   Dar, Pamantul , impodobit cu plante mirifice, forfotind de vietuitoare din cele mai diverse, este in pericol!
   Ca o rana pe trupul Terrei, fenomenul de desertificare, provocat de variatiile de clima dar si de impactul activitatilor umane, se intinde afectand suprafete tot mai mari de teren. Paduri intregi sunt rase de pe suprafata Pamantului. Multe specii de animale si soiuri de plante dispar pentru totdeauna din ecosistemele afectate. Apele cristaline vor fi in curand doar o amintire, iar aerul devine tot mai greu de respirat.
   Aceasta este realitatea prezentului, dar sta in puterea noastra sa avem un viitor mai bun. Si nu este prea greu. Trebuie doar sa iubim aceasta planeta si sa o ingrijim , asa cum si ea are grija de noi.
 
E casa noastra
Sa o pastram curata !
Sa o infrumusetam!
Sa protejam tot ceea ce are sa ne ofere!
 
PRIMAR,
Ing Ioan VASINCA
  • Programul activitatilor organizate la nivelul municipiului Campia Turzii prilejuite de "Ziua Pamantului"
  • 22 Aprilie 2009
    Primaria
    vizitator: ".$_SESSION['vizitator']?>