Campia Turzii, Laminoristilor 2, cod 405100
Tel. +40 264 368 001 ; +40 264 368 002 ; fax +40 264 365467
primaria@campiaturzii.ro

Colectarea selectivă - prioritate pentru SLCIAS Câmpia Turzii

      S.C. SLCIAS S.A.Câmpia Turzii, în calitate de operator al Serviciului Public de Salubrizare a Municipiului Câmpia Turzii, demarează începând cu 1 octombrie 2011 proiectul „Selecţia TA contează!”, avand ca si scop creşterea gradului de colectare selectivă a deşeurilor şi diminuarea cantităţii de deşeuri depozitate pe amplasamentul Depozitului municipal de deşeuri Câmpia Turzii.
     În vederea atingerii obiectivelor proiectului, SLCIAS  Câmpia Turzii impreuna cu Primaria si Consiliul Local al municipiului Campia Turzii vor asigura cadrul logistic si legislativ necesar desfasurarii proiectului.
     In ceea ce priveste asigurarea conditiilor logistice s-a achiziţionat un nou autocompactor pentru colectarea deseurilor menasere cu capacitatea de 18 mc si s-au reabilitat punctele de colectare selectivă a deşeurilor prin îngrădirea acestora, vopsirea capacelor containerelor şi inscripţionarea acestora, pentru o mai bună identificare a destinaţiei fiecărui recipient de colectare.
     In perioada 26.09.2011-30.09.2011, la punctele de colectare selectivă se vor monta bannere publicitare ce conţin informaţii privind modul în care se face colectarea selectiva a deşeurilor si se vor distribui materiale informativ-educative (pliante, flayere, etc.), prin care beneficiarii serviciului sunt informaţi cu privire la importanţa colectării selective a deşeurilor precum şi asupra regulilor de colectare selectivă a deşeurilor şi diminuarea volumului acestora.
     De asemenea, în perioada 26.09.2011-30.09.2011, se vor distribui locuitorilor de la casele particulare, gratuit, saci menajeri (de culoare galben şi albastru), pentru depozitarea deşeurilor reciclabile de tipul hârtie, carton în sacii albaştrii,  iar PET-urile şi dozele din aluminiu în sacii galben.
     O actiune importanta este si derularea, în parteneriat cu instituţiile de învăţământ de pe raza municipiului, a unui concurs prin care se urmăreşte, pe lângă creşterea gradului de colectare selectivă a deşeurilor, educarea tinerei generaţii în privinţa valorificării materialelor reciclabile şi implicit protejarea mediului înconjurător.
     Cadrul legislativ desfasurarii colectarii selective a fost asigurat de Consiliul Local  prin Regulamentul serviciului de salubritate al municipiului Campia Turzii, regulament ce cuprinde si masuri coercitive in cazul in care nu se efectueaya colectarea selectiva. Astfel, potrivit prevederilor art. 111, lit. d, din Regulamentul serviciului de salubritate al Municipiului C. Turzii, beneficiarii serviciului au obligaţia de a asigura preselectarea deşeurilor pe categorii, nerespectarea acestei obligaţii fiind sancţionată potrivit prevederilor art. 125, alin. 1 cu amendă de la 250 lei la 500 lei.
     ”Colectarea selectiva a deseurilor menajere este o obligatie civica si suntem convinsi ca cetatenii din Campia Turzii vor aprecia si se vor implica in proiectul SELECTIA TA CONTEAZA!. Suntem printre primele localitati din Romania care implementeaza sistemul de colectare selectiva si credem ca impreuna cu cetatenii municipiului il vom face functional. Proiectul nu implica costuri suplimentare din partea populatiei sau agentilor economici si credem ca in dorinta de a proteja mediu inconjurator cu totii vom raspunde pozitiv in vederea bunei derulari a acestuia.” – Adrian Mischian – director SLCIAS Campia Turzii.

27 Septembrie 2011
.:: descarca atasament ::.

Primaria
vizitator: ".$_SESSION['vizitator']?>