Campia Turzii, Laminoristilor 2, cod 405100
Tel. +40 264 368 001 ; +40 264 368 002 ; fax +40 264 365467
primaria@campiaturzii.ro

 

CORUL ASTRA

“Dac nu am fi avut suflet, ni l-ar fi creat muzica.”
( Emil Cioran )

Corul "ASTRA" al Casei de Cultura "Ionel FLOASIU"

Un istoric muzical meritoriu

Înfiinat in anul 1923 la indemnul inginerului IONEL FLOASIU, corul brbtesc “’ASTRA”” era alctuit din 40-50 de angajati a Industria Sarmei,cantand pentru prima oara cu ocazia serbarii de la 1 Decembrie 1923. Din 1938 pina in toamna anului 1944,corul a purtat numele “SOIMII CARPATILOR”.

In anul 1939, la Bucuresti,corul a fost laureat pe ara în cadrul Concursului Naional al Corurilor Cminelor Culturale, organizat de Fundaiile Regale la Arenele Romane.

La concursul de “Cântece i jocuri naionale” faza pe judet desfurat în anul 1944 a sustinut un concert la Cluj Napoca, la Opera Român.

Incepând din iunie 1945, dup inaugurarea Casei de Cultura a Industriei Sârmei, devenit in 1950 Club Muncitoresc, corul ii desfoar activitatea in acest aezmânt cultural.

Corul a avut o prezena concertistic remarcabil pe scenele naionale ale formaiilor de amatori pâna in fazele finale, cucerind trofee ca : locul II-1959, locul III-1969, evolund in Campia Turzii, cât i in numeroase localiti din ar: Turda, Cluj Napoca, Aiud, Sibiu, Tg.Mures, Alba-Iulia, Bistrita, Lugoj, Ocna-Mures etc.

In activitatea indelungat , corul a primit un real  sprijin din partea unor dirijori  i compozitori de la Conservatorul “Gh.Dima din Cluj Napoca i de la Conservatorul “Ciprian Porumbescu” din Bucuresti , iar la diferite manifestri a colaborat cu soliti si instrumentisti ai Filarmonicii si Operei Române din Cluj.


i un prezent ludabil

Intrerupt pentru o perioad, activitatea coral  din  Campia Turzii este reactivat in toamna anului 1990 sub numele de “Voces Didactica”,”Voces Didactica Astra” iar din anul 1994 sub numele de “ASTRA”.

In cadrul corului  “ Astra ” activeaz   26 membri : 10 soprane., 5 tenori,  7 alto  i 4 bass  . Din anul 2007,  dirijor al corului este d-na prof. doctor Rodica Trandafir, specializat in  stilistica dirijoral.

Inc din iarna anului 1990 ,  sunt organizate  Concerte de Colinde i Cântece de Stea, reunind corurile bisericilor  din localitate  i alte formaii corale din ar. Anual particip la  o serie de activiti : Festivalul  Coral de Primavara cu participarea unor coruri din ar i strintate, Concertul de Colinde “Când s-a nscut Domnul Sfânt”, serate culturale, expozitii de arta plastica , festivaluri de profil din ar etc.

Repertoriul  este foarte bogat si variat  cuprinzand  piese  renascentiste, clasice, romantice, prelucrri de folclor, muzica religioasa, colinde i cântece de stea

vizitator: ".$_SESSION['vizitator']?>