Galeria primarilor

2939

Eugen IENEI

În anul 1990 la Câmpia Turzii au loc primele alegeri post decembriste. Între 1990-1992 primarul oraşului, Eugen IENEI a demarat acţiunile aplicate de Legea 18/1991 privind fondul funciar.

Virgil CÂMPIAN

În perioada 1992-1996 primarul ales de către cetăţeni a fost Virgil CÂMPIAN. Printre realizările sale se numără înfrăţirea localităţii noastre cu oraşul Mohacs–Ungaria şi reorganizarea instituţiei Primăriei prin înfiinţarea de noi servicii.

Gheorghe GIURGIU

Între anii 1996-2000, Gheorghe GIURGIU în calitate de primar aprobă Planul Urbanistic General şi Regulamentul Local de Urbanism. În perioada cât a fost primar, Câmpia Turzii a devenit municipiu, în anul 1998. În timpul mandatului său, au fost executate lucrări de îmbunătăţire a alimentării cu apă potabilă a localităţii, modernizarea centralelor termice şi în domeniul administrativ și înfiinţarea Direcţiei Economice.

Radu Ioan HANGA

În intervalul 2000-2001 Radu HANGA a câştigat alegerile la funcţia de primar. Pe parcursul unui an a reorganizat Serviciile Administraţiei Locale şi a înfiinţat de Biroului de Audit Intern.

Ioan VASINCA

Din 2001 până în anul 2012, Ioan VASINCA, în calitate de primar al municipiului Câmpia Turzii, a reuşit pe durata a trei mandate să aducă schimbări majore în viaţa comunităţii. A elaborat o strategie de dezvoltare a localităţii pe termen scurt, mediu şi lung; a modernizat infrastructura locală, a atras fonduri externe în valoare de peste 1.500.000 Euro pe proiecte viabile pentru îndeplinirea politicilor administrative. A înfiinţat noi servicii administrative: Serviciul Proiecte de Finanţare Internaţională şi Relaţii Externe, Compartimentul Patrimoniu şi Achiziţii Publice, Serviciul Relaţii Publice şi Comunicare, Serviciul Corpul de Control al Primarului. S-a preocupat de realizarea unor mari investiţii: înfiinţarea Parcului Industrial Reif, construire de blocuri pentru tineret şi sociale, extinderea şi reabilitarea infrastructurii de mediu, lucrări tehnico-edilitare în cartierul nou – Şarât.

A realizat protocolul de înfrăţire cu municipalităţi din Polonia, Olanda, Franţa, Ungaria, Turcia şi a iniţiat colaborări cu oraşe din Spania şi Norvegia.

Radu Ioan HANGA

În perioada 2012 – 2016, primarul ales de cetățeni este Radu Ioan HANGA. Și-a adus contribuţia la dezvoltarea comunității prin: realizarea „Parcului Industrial Câmpia Turzii”, finalizarea celor 2 proiecte finanțate de UE prin programul POSDRU, înființarea primei secții de neurologie din Câmpia Turzii și dotarea spitalului municipal cu laparoscop și mamograf, modernizarea Dispensarului TBC, modernizarea sediului Taxe și Impozite, construirea halelor agroalimentare în Piața Mureșului, respectiv Piața Unirii, finalizarea primului Muzeu din oraș al românilor ,,Muzeul Prima Școală Românească 1879”, amenajarea și modernizarea Parcului Municipal.

Dorin Nicolae LOJIGAN

În perioada 2016-2020, primarul ales al Municipiului Câmpia Turzii a fost Dorin Nicolae LOJIGAN.

Acesta și-a adus un aport semnificativ la dezvoltarea Municipiului, prin rezonarea acestuia, din punct de vedere al taxelor și impozitelor aplicate pentru terenuri. De asemenea, în primul său mandat a fost populat complet Parcul Industrial Câmpia Turzii și s-a obținut titlul de Parc Industrial pentru Tetarom V, la care Câmpia Turzii este partener.

Totodată, s-au implementat 8 proiecte cu finanțare europeană, în valoare totală de aproximativ 40 de milioane de euro. La aceste proiecte se adaugă și 4 proiecte finanțate prin Planul Național de Dezvoltare Locală, care au inclus îngroparea cablurilor de iluminat public, curent electric și telecomunicații de pe străzile Laminoriștilor și 1 decembrie 1918, reabilitarea mai multor străzi din cartierul Șarât, reabilitarea clădirii de pe strada 1 decembrie 1918, nr. 4 și etajarea grădiniței de pe strada Retezatului, pentru edificarea unei creșe.

Totodată, în acest mandat, s-a semnat acordul de asociere dintre Municipiul Câmpia Turzii, Municipiul Turda și Consiliul Județean Cluj, în vederea construirii Centurii de Ocolire Câmpia Turzii – Turda.

În același mandat, Dorin Lojigan și-a adus un aport semnificativ la creșterea siguranței publice și diminuarea fenomenului infracțional, prin angajările efectuate la Poliția Locală, precum și modernizarea sistemului de supraveghere video al Municipiului – prin intermediul tehnologiei asistată de Inteligența Artificială.

 2020 -2024

Domnul Dorin Nicolae LOJIGAN și-a păstrat mandatul de primar și după alegerile locale din 27 septembrie 2020, câștigând cu 3877 de voturi, adică 46.98% din totalul de voturi valabil exprimate. Acesta a fost învestit în acest mandat în plină pandemie COVID-19, fiind nevoie de adaptabilitate la toate elementele noi, atât în ceea ce privește protecția sănătății, cât și în gestiunea activității administrative. Astfel, s-au implementat inclusiv sisteme de digitalizare a serviciilor publice, pentru ca interacțiunea cu cetățeanul să fie mai sigură și mai eficientă.

Din nefericire între anii 2020-2022 și activitatea administrativă a fost afectată de pandemia de COVID-19. Cu toate acestea, implementarea proiectelor de dezvoltare cu finanțare europeană, cât și guvernamentală au continuat în Câmpia Turzii. Prin intermediul acestor proiecte s-au asfaltat principalele artere de circulație din oraș: Republicii, Aurel Vlaicu, Avram Iancu – Gării, Iancu Jianu, Tudor Vladimirescu. De asemenea, s-a achiziționat și recepționat parcul de autobuze hibrid diesel+electric care deservesc societății Transport Local Câmpia Turzii.

În sfera proiectelor de dezvoltare cu finanțare europeană intră și cele 9 proiecte PNRR, semnate de Primăria Municipiului Câmpia Turzii, precum și acordul de asociere dintre Municipiul Câmpia Turzii și CNAIR în vederea construirii unei centuri ocolitoare pentru municipiu. În ceea ce privește infrastructura, au fost reabilitate și extinse rețelele de apă și canalizare, printr-un proiect european dezvoltat de Compania de Apă Arieș SA, care a alocat Municipiului Câmpia Turzii peste 40 de milioane de euro.

Pentru prima dată în istoria Municipiului Câmpia Turzii, dispunem de un Bazin didactic de Înot, finanțat prin Compania Națională de Investiții.

În sectorul de învățământ, TOATE unitățile școlare din Municipiul Câmpia Turzii au beneficiat în acest mandat de investiții, fie din fonduri extrabugetare, fie din fonduri europene. De asemenea, prin finanțare PNRR a debutat contractul de construire a unei creșe în cartierul Șarât.

Referitor la „sănătate”, în mandatul 2020 – 2024, la Spitalul Municipal „Dr. Cornel IGNA” s-au realizat cele mai mari investiții din istoria unității sanitare. S-au modernizat secțiile, s-au schimbat condițiile de cazare și hrană, au fost achiziționate echipamente pentru Secția de Chirurgie, dar de departe, cele mai mari investiții au fost în sectorul de imagistică medicală.

Câmpia Turzii a devenit primul oraș din județul Cluj, în afară de reședința de județ, care are atât Computer Tomograf, cât și aparat de Rezonanță Magnetică Nucleară – investiții care au fost posibile doar prin buna gestionare a resurselor financiare, subsecvent cu o colaborare extraordinară cu partenerii din Consiliul Județean Cluj.

Privind retrospectiv asupra mandatului 2020 – 2024, acesta a fost unul plin de provocări, de necunoscute, dar și de reușite. La Câmpia Turzii s-a muncit în flux continuu, așa încât s-a putut fructifica potențialul imens pe care-l are orașul și comunitatea.