PAROHIA ORTODOXĂ NR. II CU HRAMUL „ÎNVIEREA DOMNULUI”

519

Biserica cu hramul ,,Învierea Domnului” a fost construită între anii 1943-1944, având ca finanțator principal Combinatul Industria Sârmei S.A., lucrarea executându-se din inițiativa și grija deosebită a directorului de atunci ing. Ionel Floașiu. Piatra de temelie a fost sfințită de către Episcopul Nicolae Colan, preot paroh fiind Laurențiu David, primul preot ortodox din Câmpia Turzii.

Arhitectul acestei biserici a fost Gheorghe Cristinel, lui aparținându-i și proiectul Catedralei Ortodoxe din Cluj Napoca și a Palatului Cultural ,,Ionel Floașiu,, din Câmpia Turzii. Constructorul bisericii a fost Gheorghe Pop, sculptorul lucrărilor de la interiorul și exteriorul bisericii a fost Gheorghe Dima, iar pictorul Coriolan Munteanu a executat pictura interioară în timpul preotului Viorel Oprea. Sfințirea bisericii s-a făcut la 26 mai 1974 de către IPS Teofil.

Biserica este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj elaborată de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național din România în anul 2010.

Date de contact:
Adresa: P-ța M.Viteazu, nr.9
Telefon: (0040) – 264.368.513
Wikipedia: biserica-ortodoxa