Pentru investitori

2116

RESURSE  (FACILITĂȚI) PENTRU INVESTITORI

Ca promotor al dezvoltării economice la nivel local, municipiul Câmpia Turzii urmărește promovarea unui mediu investițional favorabil parteneriatelor și valorificării resurselor existente.

FACILITĂȚI PENTRU INVESTITORI

Municipiul Câmpia Turzii se află la ieșirea de pe Autostrada Transilvania, fapt care-i conferă o proximitate atât față de Municipiul Cluj Napoca, cât și față de Municipiul Târgu Mureș, facilitând transportul rutier rapid către cele trei județe: Cluj Napoca, Târgu Mureș și Alba Iulia.

Prin situarea Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj Napoca și a Aeroportului Internațional „Transilvania” din Târgu Mureș la o distanță medie de 50 de kilometri de municipiu, Câmpia Turzii are acces la nenumărate rute aeriene, atât cargo, cât și de pasageri. La doar 10 kilometri se află nodul de autostradă prin care se poate ajunge, în timp record, la Alba Iulia.

Pentru cei care vor să dezvolte o activitate economică, forta de muncă calificată în domeniul industriei metalurgice, a confecțiilor metalice, industriei ușoare, meșteșuguri, reprezintă o oportunitate de valorificat.

Totodată Municipiul Câmpia Turzii oferă și alte facilități în următoarele domenii:

AGRICULTURĂ, SIVICULTURĂ ȘI DEZVOLTARE

– există suprafețe de teren propice dezvoltării activităților cu specific agricol

– posibilitatea extinderii pomiculturii și viticulturii în zonă

INFRASTRUCTURĂ ȘI MEDIU

– există rețea de electricitate în proporție de 100%

– există rețea de apă în proporție de 90%

– există rețea de gaz metan în proporție de 90%

– există rețea de internet și telefonie fixă

– există rețea de telefonie mobilă

– există rețea de drumuri asfaltate

– există orașe importante în apropiere (Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Alba Iulia)

– există spații verzi amenajate

-există rețea feroviară

– există căi de acces E 60

ECONOMIC

 Zona industrială a Municipiului Câmpia Turzii dispune de facilități unice, foarte importante în industria de producție: cale ferată, energie electrică de înaltă tensiune, rețea de apă și canalizare, rețea de gaze naturale.

Datorită politicilor în beneficiul investitorilor, municipiul nostru a reușit ca, în doar un an, să populeze în totalitate Parcul Industrial Câmpia Turzii, însă în orașul nostru mai există două zone cu potențial industrial (zona industrială Reif și fostul Combinat Metalurgic).

Totodată, în acest an vor demara lucrările la Parcul Industrial Tetarom 5, cu o suprafață totală de 100 de hectare, care va fi amplasat la doar 5 kilometri de Câmpia Turzii, cu acces direct la Autostrada A3.

De asemenea, există întreprinzători locali care s-au dezvoltat într-un timp foarte scurt și care au reușit să ofere forță de muncă în mai multe domenii și pe mai multe categorii. Un element de securitate al zonei constă în faptul că rata infracționalității este foarte scăzută.

TURISM

– așezarea geografică este oportună dezvoltării turismului

– posibilitatea practicării tuturor formelor de turism, îndeosebi piscicole- Complexul de Agrement “La trei lacuri”

– cadru natural deosebit și bogat în resurse – râul Arieș care parcurge județele Alba și județul Cluj

–  arie întinsă de păduri și pășuni

– posibilitatea de a efectua trasee turistice

Vezi pagina în engleză | franceză